Uluslararası 2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Aday Listesi
  • 2024-01-25

Kesin Kayıt Hakkı Kazanan Uluslararası Öğrenci listesi için TIKLAYINIZ.

Kesin Kayıt Tarihleri:26 Ocak-5 Şubat 2024

Yedek Kayıt Tarihleri: 1.yedekler için: 6-8 Şubat 2024

2.yedekler için:  9-13 Şubat 2024

3.yedekler için:  14-16 Şubat 2024

Ders Kayıtları: 01-04 Şubat 2024

Kesin kayıtlar şahsen enstitümüze yapılacaktır.

Asıl adayın gelmemesi durumunda yedek adaylara mail ile bilgilendirme yapılacaktır.

Kayıt Yeri: Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü 4.Kat Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü Çağış Kampüsü  Altıeylül/BALIKESİR

Kesin Kayıt Belgeleri

• Diploma veya mezuniyet belgesi (noter ya da Türk Dış Temsilcilikleri tarafından onaylanmış Türkçe tercümesi)
  • Lisans/lisansüstü not döküm belgesi veya diploma eki (noter ya da Türk Dış Temsilcilikleri tarafından onaylanmış Türkçe tercümesi)
  • Pasaportun kimlik ile ilgili kısımlarının fotokopisi
  • Lisans/lisansüstü eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan "Diploma Denklik Belgesi" ve/veya "Yükseköğretim Kurulu Tanınma Belgesi",
  • Türkçe Yeterlik Belgesi (varsa)
  • Adayların, Türkçe yeterlik sınavını yapmakla görevli resmî kuruluşların yaptığı sınavları C1 düzeyinde başarmaları gerekir.
  •  Türkçe Yeterlik Sınavı’nda yeterli puanı alamayanlar ile Türkçe Yeterlik Sınavı’na girmemiş olan adayların kesin kayıt hakkı bir yıl saklı kalır. Bir yıl içerisinde gerekli şart olan C1 Türkçe Yeterlik Belgesini sağlayan adaylar kesin kayıt yaptırıp öğrencilik hakkı kazanırlar.
  •  Lisans veya yüksek lisans eğitimini Türkiye’deki herhangi bir Yükseköğretim Kurumu’nda tamamlayan adaylardan Türkçe Yeterlik Sınavı’na girme şartı aranmaz.
  • Lisans/lisansüstü eğitimini yurt dışında Türkçe eğitim veren okullarda tamamlayan adaylardan Türkçe Yeterlik Sınavı’na girme şartı aranmaz.
  • İl Göç İdaresi tarafından verilen öğrenim amaçlı ikamet tezkeresi (ilgili yarıyıl sonuna kadar)
  • Öğrenim ücretinin ödendiğine dair belge,

http://www.balikesir.edu.tr/upload/202102241119/images/6f8b22b509.gif Öğrenim Ücretleri:

Doktora/ Tezli YL :30.000 /2=15.000 TL (Yıllık)

ÖNEMLİ:Gerçeğe aykırı/yanlış beyanda bulunanlar ile belgelerinde noksanlık  ve/veya tahrifat olan,  anabilim dalının ölçütlerini karşılamayan belgelerle yapılan başvurular  hangi aşamada olursa olsun değerlendirme dışı bırakılacaktır.

e-posta adresi: sbe@balikesir.edu.tr

Final Registration Dates: January 26 – February 5, 2024

Late Registration Dates: For the 1st group: February 6-8, 2024

For the 2nd group: February 9-13, 2024

For the 3rd group: February 14-16, 2024

Course Registrations: February 1-4, 2024

Final registrations will be made in person at our institute.

Late registration group candidates will be informed via email, if the main candidates don't registrate.

Registration Location: Balıkesir University Rectorate, 4th Floor, Directorate of Social Sciences Institute, Çağış Campus, Altıeylül/BALIKESİR

Requirement Documents for Final Registration:

• Diploma or graduation certificate (notarized or Turkish translation certified by Turkish diplomatic missions)
  • Undergraduate/graduate transcript or diploma supplement (notarized or Turkish translation certified by Turkish diplomatic missions)
  • Photocopy of the identity-related parts of the passport
  •  “Diploma Equivalency Certificate” and/or “Higher Education Council Recognition Certificate” for those who completed their undergraduate/graduate education abroad
  • Turkish Proficiency Certificate (if available)
  • Candidates are required to pass the Turkish Proficiency Exam conducted by official institutions authorized to hold the exam at the C1 level
  • Candidates who have not obtained a sufficient score in the Turkish Proficiency Exam or have not taken the exam will have their right to final registration reserved for one year. Candidates who obtain the C1 Turkish Proficiency Certificate, which is a necessary requirement within one year, can proceed with the final registration and gain the right to enroll as a student.
  • Candidates who have completed their undergraduate or graduate education at any Higher Education Institution in Turkey are not required to take the Turkish Proficiency Exam.
  • Candidates who have completed their undergraduate or graduate education in Turkish-medium schools abroad are not required to take the Turkish Proficiency Exam.
  • Residence permit document issued by the Provincial Migration Management for educational purposes (valid until the end of the relevant semester)
  • Proof of payment for tuition fees

Tuition Fees:

Ph.D./Master’s Thesis: 30,000 TL / 2 = 15,000 TL (Annual)

IMPORTANT: Applications with false/misleading information, incomplete and/or tampered documents, and applications that do not meet the criteria of the department will be disqualified at any stage of evaluation.

e-mail address: sbe@balikesir.edu.tr

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü 4.Kat Çağış Yerleşkesi 10145 BALIKESİR

0-266-612 14 00 (Dahili:101401-101402)
sbe@balikesir.edu.tr