BDMMA Kurucu Başkanı Prof. Mehmet ÇAKIR’ı saygıyla anıyoruz.

Balıkesir Üniversitesi Senatosunun 19.01.2024 tarihinde aldığı karar uyarınca Mühendislik Fakültesi Amfisine Prof.Mehmet ÇAKIR adı verilmiştir.

Mühendislik Fakültesinin temelini oluşturan Balıkesir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi (BDMMA) 1976 Yılında Profesör Mehmet ÇAKIR Başkanlığında kurulmuştur. İnşaat ve Makine Mühendislikleri Bölümleri ile Şubat 1977 ‘de öğretime başlayan BDMMA, 25.02.1980 tarihinde Özerk Akademi statüsüne kavuşmuş ve bünyesinde Mühendislik Fakültesi kurulmuştur. Fakültemizde bulunan bir çok laboratuvar Prof. Mehmet ÇAKIR tarafından kurulmuştur. Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinde görev yapmakta olan çok sayıda öğretim üyesi  bu laboratuvarlarda yetişmiş olup, laboratuvarların bir çoğu hala akademisyen ve öğrencilerimize hizmet vermektedir.

BDMMA Kurucu Başkanı Prof. Mehmet ÇAKIR’ı saygıyla anıyoruz.

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ek Bina Makine Mühendisliği Bölümü 10145 Altıeylül / Balıkesir

makine@balikesir.edu.tr