Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri İl Sağlık Müdürlüğüne Ziyarette Bulundu.

Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında Doç. Dr. Celalettin ÇEVİK danışmanlığında Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğüne ziyarette bulundu.  Ziyarette Dr. Serdar ÜNAL ve halk sağlığı hemşiresi Hülya DEMİRBAŞ anlatımlarıyla Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısı, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığının birimleri ve işleyişleri, ilçe sağlık müdürlükleri aile sağlığı merkezleri ve diğer birinci basamak kurumlar ile ilişkisi ele alındı. Halk sağlığı hemşiresinin çalışma alanları, rolleri ile devam eden toplantı soru cevapla ve  birimlerin gezilmesiyle sürdü.

Birimlerin gezilmesi sonrası Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Yakup İMREN makamında ziyaret edidi.  Halk Sağlığı Hemşireliği Yüksek lisans programı, mezunların birinci basamak kurumlarda  istihdamı, halk sağlığı hemşirelerinin sahada yaşadığı sorunlar,  yüksek lisans yapmanın birinci basamakta rüçhan hak olması ele alındı. Ayrıca Halk Sağlığı hemşirelerinin birinci basamakta istihdam edilmesi, üniversite il sağlık müdürlüğü işbirliğinin önemi vurgulandı.

Ziyaret karşılıklı görüş alış verişle son buldu.

Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. kat)

Tel: + 90 266 244 00 10 (Santral+Whatsapp Hattı)
saglikfak@balikesir.edu.tr