Tarihçe

Anabilim Dalımız 2009 yılında Prof. Dr. Ahmet Köroğlu başkanlığında Prof. Dr. Özlem Sağır ve Öğr. Gör Dr. Sabri Özaslan tarafından kurulmuştur. Aynı yıl içinde geçici hastane binası inşaatı devam ederken Necatibey Eğitim Fakültesi kampüsü içinde Anabilim Dalı ve hastane işleyişinin başlatılması için gerekli çalışmalara devam edildi. 2009 yılında Çağış kampüsü içinde geçici hastane binası inşaatı tamamlandıktan sonra kısa sürede poliklinik, servis, ameliyathane ve yoğunbakım hizmetleri verilmeye başlandı. Aynı yıl Tıp Fakültesine öğrenci kontenjanı verilmesi sağlandı. Bu dönemde 250 yataklı yeni hastane binasının yapımına başlandı. 2014 yılında tamamlanan hastane binamızda halen eğitim ve sağlık hizmeti vermeye devam etmekteyiz. Anabilim Dalımızda ilk araştırma görevlisi 2010 yılında göreve başlamış olup, ilk uzmanımızı 2016 yılında mezun ettik. İlk uzmanlarımızdan Dr Yücel Meriç ve Dr İsmail Arslan Yoğun Bakım yan dal uzmanlığını da tamamlamıştır. Bugüne kadar 10 uzmanlık öğrencisi mezun edilmiş olup, halen 21 adet araştırma görevlisi eğitimine devam etmektedir.

Balıkesir Uşak yolu üzeri Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR