Yaz Okulu'nda Diğer Üniversitelerden Ders Alacak Öğrenciler İçin Dilekçe ve Onay İşlemi
  • 2020-06-26

Bilindiği gibi Üniversitemiz öğrencileri, başka üniversitelerin yaz okullarından ders alabilmektedirler. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgili yazısı çerçevesinde hazırlanan Üniversitemiz Yaz Okulu Uygulama İlkelerine göre, öğrencilerimizin ders alacağı başka üniversitelerin bölüm ve programla taban puanları Üniversitemizin aynı bölüm/programlarının taban puanına eşit veya yüksek ise öğrencilerimizin diğer üniversitelerden ders almak için bölümlerine dilekçe ile bilgi vermesi yeterlidir. Ders alınacak Üniversitelerin ilgili bölümlerinin/programlarının taban puanları Üniversitemizin ilgili bölümlerinin/programlarının taban puanlarından düşük ise öğrencilerimizin diğer üniversitelerden almak istedikleri dersleri içerik ve kredi uygunluğu bakımından Bölümlerine/Programlarına/Anabilim dallarına onaylatmaları gerekir. Ancak yaşadığımız Covid 19 pandemi sürecinde öğrencilerimizin dilekçelerini teslim etmek veya alacakları dersleri içerik ve kredi bakımından onaylatmak için Üniversitemize/ilgili bölümlerimize şahsen gelmeleri ciddi sorun oluşturacaktır. Bu yüzden Rektörlüğümüz sadece 2019-2020 yaz dönemine mahsus olmak üzere şöyle bir çözüm önerisi geliştirmiştir:

Öğrenciler dilekçelerini tarayıp sametberber@balikesir.edu.tr adresine göndereceklerdir. İçerik ve kredi uygunluğu onayı almak isteyen öğrenciler, almak istedikleri dersin içerik ve kredi bilgisini tarayıp bu adrese gönderecekler; Bölüm Başkanlığı, bu içerikleri ve krediyi uygun bulursa, "uygundur"; uygun bulmazsa "uygun değildir" şeklinde gelen e-postaya cevap verecektir.

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çağış Kampüsü

0-266-612-1194