Akademik Bilgi Sistemi SSS

1- Akademik Bilgi Sistemine nasıl kaydolabilirim?

Balıkesir Üniversitesinde göreve başladığınızda Personel Daire Başkanlığı tarafından YÖKSİS’te kaydınızın açılması ve kadronuzun Balıkesir Üniversitesine alınması gerekmektedir. Daha sonra YÖKSİS verilerinizin web sayfasında görünmesi ve kişisel akademik özgeçmiş sayfanızın oluşması için YÖKSİS verilerimi getir bağlantısına T.C. kimlik numaranızı yazarak Akademik Bilgi Sistemine kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

2- Akademik Özgeçmiş verilerim eksik görünüyor ne yapmalıyım ?

Akademik Bilgi Sistemi YÖKSİS sistemi ile entegre çalışmakla birlikte YÖKSİS'te yaptığınız değişiklikler AKBİS'e anlık olarak yansımamaktadır. Bu sebeple akademik bilgilerinizin AKBİS'te güncel olması için  öncelikle YÖKSİS sistemine giriş  yaparak gerekli güncellemeleri yapmanız ve  YÖKSİS verilerimi getir alanından T.C. kimlik numaranız ile verilerinizi güncellemeniz gerekmektedir.  Gerekli güncellemeyi yaptıktan sonra ortaya çıkan bir sorun oluşursa baunweb@balikesir.edu.tr adresine e-posta atarak sorunu bizimle paylaşabilirsiniz.

3-Öğretim Görevlisi /Araştırma Görevlisi Olup Doktora / Sanatta Yeterlilik Eğitimimi tamamladım ancak unvanımı kullanamıyorum ne yapmalıyım?

Üniversitemizde tüm akademik personelin verisi YÖKSİS'ten web servisleri aracılığıyla çekilmektedir. YÖKSİS'te akademik personelin kadrosuna göre veri sunulduğundan dolayı doktora eğitimini tamamlayan öğretim görevlileri ile araştırma görevlilerinin Dr. unvanları personel bilgisiyle birlikte gelmemektedir. Dr. unvanının kullanılması için  gerekli altyapı oluşturulmuş olup, bunun için hocalarımızın öncelikle YÖKSİS'te Öğrenim Bilgileri kısmında Doktora bilgilerini tam olarak girmesi gerekmektedir. YÖKSİS'te güncelleme yapıldıktan sonra AKBİS'te YÖKSİS Verilerimi Getir alanından T.C Kimlik No bilgisini yazarak Dr. unvanının görüntülenmesi sağlanabilir.

4- Doçentlik unvanımı kullanmak için ne yapmalıyım ?

Doçent unvanını hak edip doçentlik kadrosuna atanmayan akademisyenler bu unvanını kullanabilmek için  YÖKSİS'e giriş yaptıktan sonra Deneyimler/Akademik Görev menüsünde Doçentlik bilgisini girip, sonra da AKBİS'te Yöksis Verilerimi Getir diyerek güncelleme yapması gerekmektedir.

Üniversitesi Rektörlüğü Çağış Yerleşkesi Üzeri 17. km, Bigadiç Caddesi, 10145 Balıkesir

bidb@balikesir.edu.tr