Genel Cerrahi

Tarihçe:

Hastanemizin 31.08.2009 tarih ve 27335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile Çağış Kampüsünde hizmet vermeye başlamasıyla, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Prof.Dr.Hayrullah DERİCİ tarafından kurularak 2009 yılının sonunda ameliyatlara başlanılmıştır. 2014 yılında yeni hizmet binasında faaliyetine devam ederek zaman içerisinde akademik ve sağlık alanında hızlı bir gelişim göstererek bölge halkına hizmet sunmaya devam etmektedir.

Eğitim:

Genel Cerrahi Anabilim Dalı olarak Tıp Fakültesi Dönem III,IV,VI sınıf öğrencilerine teorik ve pratik uygulamalı eğitiminin yanısıra Genel Cerrahi uzmanlık öğrencilerinin Tıpta Uzmanlık Programı dahilinde eğitimleri verilmektedir.

Poliklinik:

Genel Cerrahi Poliklinik hizmetleri, yeni hizmet binası C1 poliklinikler kısımının 1. katında hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde öğretim üyeleri, uzmanlık öğrencileri, poliklinik hemşiresi ve sekreteriyle verilmektedir. Mesai saatleri dışında öğretim üyeleri tarafından özel muayene de yapılmaktadır. Poliklinik hizmetlerinden hastane online randevu sisteminden, hastane santralinden veya poliklinik sekreterinden randevu alınarak yararlanabilinmektedir.

Servis:

Genel Cerrahi Kliniğinin, yataklı servis binasında A1 blok 1. katta bulunmaktadır. 8 servis hemşiresiyle birlikte yatan hastaların takip ve tedavisi yapılmaktadır.

Ameliyathane:

Genel Cerrahi Kliniği tarafından Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri kendi ameliyathane salonunda ameliyatlar yapılmaktadır.

Endoskopi Ünitesi:

Gastroenteroloji Bilim Dalı ile birlikte ayrı üniteler olmak üzere tanısal ve tedavi amaçlı endoskopik işlemler, 2 endoskopi hemşiresiyle Anestezi ve Reanimasyon Kliniği ile koordineli olarak yapılmaktadır.

Yapılan Cerrahi İşlemler:

Genel Cerrahi Bölümü, günümüzde uygulanan her türlü cerrahi tedaviyi başarıyla uygulamanın dışında, ileri laparoskopik teknikler ve yoğun bakım tedavisi konusunda da hizmet vermektedir.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çağış Yerleşkesi.10145 Bigadiç yolu üzeri 17 km, Balıkesir

hastane@balikesir.edu.tr