Kulak, Burun, Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi

KULAK, BURUN, BOĞAZ VE BAŞ, BOYUN CERRAHİSİ

Kulak Burun Boğaz- Baş Boyun Cerrahisi 2012 yılında faaliyete geçmiş olup, hali hazırda: Bir Doçent, iki Doktor Öğretim üyesi, 1 asistan,1 hemşire ve 1 odyometrist olmak üzere; anabilim dalımızda asistan, intörn ve stajer eğitimi, poliklinik ve ameliyat hizmetleri vermektedir.

Eğitim:

Kulak Burun Boğaz- Baş Boyun Cerrahisi AD olarak tıp fakültesi 5. Sınıf öğrencileri ile iki haftalık teorik ve pratik uygulamalı staj, 6 sınıf öğrencileri ile iki haftalık seçmeli staj ve bir asistan olmak üzere 4 yıllık uzmanlık eğitimi verilmektedir.

Poliklinik:

Kulak Burun Boğaz- Baş Boyun Cerrahisi Polikliniği; hastanemiz Çağış Kampüsü poliklinikler binasında hastanenin 1.katında hizmet vermektedir. Polikliniğimizde hafta içi her gün normal ve mesai dışı özel randevu sistemi ile Doç. Dr. Haşmet YAZICI, Erhan ARSLAN ve Dr. Öğr. Üy. Kamil Gökçe Tulacı tarafından hasta muayenesi yapılmaktadır.

Servis:

Kulak Burun Boğaz- Baş Boyun Cerrahisi Kliniği, yataklı servis binasında Ortpedi ve Travmatoloji ve Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Klinikleri ile ortak kullandığı 3. Katta 22 yataklı serviste hizmet vermektedir. Servisimizde 1 adet hasta muayene odası, 1 adet tıpta uzmanlık öğrencisi nöbet odası, 1 adet Hemşire odası ve 1 adet acil müdahale ekipmanı seti bulunmaktadır.

Ameliyathane:

Kulak Burun Boğaz- Baş Boyun Cerrahisi ameliyatları Pazartesi, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri tam gün olmak üzere haftada dört gün, tüm kulak burun boğaz ameliyatları için gerekli cerrahi ve teknik ekipmanlar mevcut olarak yapılmaktadır.

Odyoloji Ünitesi :

Hastanemiz zemin katında 1 odyometrist ile her gün hizmet veren odyometri ünitemizde saf ses odiometri, timpanometri, akustik refleksler gibi işitme testleri, Video head impulse test (baş dönmesi tanı testi ) gerçekleştirilirken aynı zamanda yeni doğan işitme tarama testi olarak OAE ve tarama ABR tesleri de yapılmaktadır. Denge bozuklukları tedavisi için vestibüler rehabilitasyon da kliniğimizde uygulanmaktadır.

Yapılan Cerrahi İşlemler:

• Fonksiyonel Endoskopik sinüs cerrahisi (sinüzit ve burun içi tümörlerin kapalı (cerrahi operasyonları )
• Transnazal Endoskopik hipofiz cerrahisi (Beyin Cerrahi ABD ile birlikte)
• Endoskopik dakriyosistorinostomi cerrahisi (Göz ABD ile birlikte)
• Fonksiyonel eksternal ve internal burun cerrahileri.
• Kulağa ventilasyon tüpü takılması (kulakta sıvı toplanması tedavisi)
• Adenotonsillektomi operasyonları(Geniz eti ve Bademcik) Ameliyatı
• İşitme kaybı tanı ve tedavisi
• Kulak mikrocerrahisi (Kulak zarı delikleri ve bunlara bağlı oluşabilecek komplikasyonların tedavisi)