Misyon & Vizyon

MİSYON

Bölümümüzün temel misyonu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında çağdaş yaklaşımlarla eğitim ve öğretim sağlayarak, öğrencilere hem teorik hem de pratik beceriler kazandırarak nitelikli bir insan kaynağı oluşturmaktır. Bu çerçevede, bilimsel araştırmaları teşvik ederek, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki bilgi ve uygulamalarda sürekli gelişimi desteklemek amacıyla çeşitli akademik çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca, bölüm kapsamında sektörle iş birliği içinde bulunularak ve endüstri ihtiyaçlarına uygun programlar geliştirilerek mezunlarımızın sektörde başarılı bir şekilde kariyer sahibi olmaları hedeflenmektedir. Bu sayede, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün bilimsel, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimine katkıda bulunmayı sağlamak amaçlanmaktadır.

VİZYON

Bölümümüzün vizyonu, uluslararası alanda öncü bir konuma yükselerek, öğretim kadrosu ve öğrencileriyle adından söz ettiren bir merkez haline gelmektir. Bu doğrultuda, öğrencilere geniş bir yelpazede derinlemesine bilgi ve beceri kazandırılarak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında kapsamlı bir eğitim sunulması hedeflenmektedir. Öğrencilerimizi sadece teknik bilgilerle değil, aynı zamanda yaratıcı düşünme, liderlik ve iletişim becerileriyle donatarak onları sektörün ihtiyaçlarına uygun nitelikli profesyoneller haline getirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca, uluslararası iş birlikleri ve değişim programlarıyla öğrencilerimizin kültürel ve akademik deneyimlerini zenginleştirerek, küresel ölçekte rekabetçi bir avantaj sağlamak hedeflenmektedir.