Gençlerin Gözüyle “Bak-Gör-Çek Kısa Film Proje Yarışması”

  • 2022-12-19

“Bak-Gör-Çek” başlıklı Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı ile ilk kez Balıkesir Üniversitesi, Resim, Baskı Sanatları, Grafik Sanatlar ve Mimarlık bölümleri lisans ve lisansüstü öğrencileri sinema gibi farklı bir sanat disiplininde bir araya geliyor.

Öğrenciler 2022 Eylül-Aralık sürecinde, alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen çalıştay, seminer, atölye çalışmaları kapsamında ürettikleri ve geliştirdikleri Balıkesir kent algısı üzerine kurmaca filmler ile yarışıyorlar.

Temel amaç Balıkesir’i öğrencilerin gözünden görmek, deneyimlemek, ürettikleri filmler ile kendilerini ifade etmelerine olanak vererek yaratıcı düşünme konusunda motive etmek, takım çalışmasını özendirmek ve öğrencilerin iç dünyalarına kulak vermektir.

Kazanan öğrencilere, hem üretmeye teşvik etmek hem de desteklemek amacıyla toplam 73 bin TL tutarında ödül verilecektir.

Bak-Gör-Çek başlıklı kısa film projesi yarışmasında dereceye giren filmler 26 Aralık 2022 tarihinde Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi (Fatih Salonu)-Saat:18.00’de yapılacak ödül töreni ile açıklanacaktır.

Aynı gün saat 15:00-17:00 arasında ise yarışmaya katılan tüm filmlerin halka açık gösterimleri yapılacaktır. Tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz davetlidir.

 

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü