"Bak-Gör-Çek 2” Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı

• 2023-11-12

Bak-Gör-Çek 2; BALIKESİRDEARKEOLOJİ: MEKANLAR ve HİKAYELER Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı

“Bak-Gör-Çek 2” Kısa Film Proje Yarışması ve Çalıştayı ile Balıkesir Üniversitesi, Resim, Baskı Sanatları, Grafik Sanatlar ve Mimarlık bölümleri lisans ve lisansüstü öğrencileri sinema gibi farklı bir sanat disiplininde ikinci kez bir araya geliyor. Öğrenciler 2023 Temmuz-Eylül sürecinde, alanında uzman profesyoneller ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilen eğitimler, seminerler ve çalıştaylar kapsamında Balıkesir’de bulunan arkeolojik kazı alanları Adramytteion, Antandros, Daskyleion ve Kyzikos üzerine tasarladıkları, geliştirdikleri ve çektikleri kurmaca filmler ile yarışıyorlar. Temel amaç Balıkesir’deki antik kentleri öğrencilerin gözünden görmek, deneyimlemek, ürettikleri filmler ile kendilerini ifade etmelerine olanak vererek yaratıcı düşünme konusunda motive etmek, takım çalışmasını özendirmek ve öğrencilerin iç dünyalarına kulak vermektir. Kazanan öğrencilere, hem üretmeye teşvik etmek hem de desteklemek amacıyla para ödülü verilecektir. Bak-Gör-Çek 2 kısa film projesi yarışmasında dereceye giren filmler 13 Kasım 2023 tarihinde Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezi (Fatih Salonu)-Saat:18.00’de yapılacak film gösterimleri ve ödül töreni ile açıklanacaktır. Sizleri, filmleri izlemeye ve ödül töreni heyecanımıza ortak olmaya davet ediyoruz.