Balıkesir Üniversitesinde 3 Yeni Merkez Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde 3 yeni uygulama ve araştırma merkezi kuruldu. Merkezlerin kurulmasıyla ilgili olarak Rektörlük tarafından sunulan teklif, Yükseköğretim Kurulu Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek kabul edildi.

Buna göre Üniversite bünyesinde kurulan yeni merkezler;
-Fizyoterapi, Rehabilitasyon ve Sağlıklı Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi,
-Down Sendromu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve
-Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi oldu.

Yeni merkezlerin kurulmasıyla birlikte üniversite bünyesindeki uygulama ve araştırma merkezi sayısı 26'ya ulaştı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede yeni kurulan merkezlerin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş; "Üniversite olarak eğitim öğretim çalışmalarının yanında öncelikli hedeflerimiz arasında Balıkesir Üniversitesinin her alanda öncü çalışmaların yapıldığı, bilimsel üretimin, toplumsal faydayla buluştuğu bir merkez haline gelmesi de bulunuyor. Uygulama ve araştırma merkezleri de bu anlamda akademik yapımız içerisinde önemli bir yer tutuyor. Yeni kurulan merkezlerimizin; Üniversitemiz, Balıkesir ve ülkemiz için hayırlı olması temennileriyle başarılı çalışmalara imza atmalarını diliyorum" dedi.