Balıkesir'in Somut Olmayan Kültürel Mirası Ortaya Çıkarılacak

Balıkesir Valiliği himayelerinde yürütülen ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Güney Marmara Kalkınma Ajansının ortakları arasında yer aldığı “Balıkesir Somut Olmayan Kültürel Miras Araştırmaları Projesi” başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

Balıkesir Öğretmenevindeki programa; Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, projenin ortakları olan kurum temsilcileri ve projede yer alan akademisyenler katıldı. Toplantıda ilk olarak Proje Yürütme Kurulu üyelerinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Ebru Ekici, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Eylem Güzel ve Balıkesir Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Duymaz tarafından birer sunum gerçekleştirildi.

Protokol konuşmaları ile devam eden programda Balıkesir Üniversitesi Prof. Dr. İlter Kuş, kaliteli eğitim ve birim üretimin üniversitenin asli görevleri arasında yer aldığını söylerken bunların yanında en çok önemsedikleri konunun şehirle bütünleşme olduğunun altını çizdi. Üniversite olarak, Balıkesir Valiliğinin öncülüğünde yürütülen dört projede aktif görev aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, Balıkesir’in somut olmayan kültürel mirasının korunması, tespiti ve gelecek nesillere aktarılması bağlamında yürütülen proje içerisinde yer almaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da programda gerçekleştirdiği konuşmada projeye ve proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalara destek verenlere teşekkür etti. Vali Şıldak, Balıkesir’in; tarihiyle, kültürel renkliliğiyle, bir mozaik şeklinde ilçelere yayılmış farklı kültür unsurlarıyla zengin bir il olduğuna dikkat çekerken, öne çıkan diğer özelliklerinin yanı sıra, Balıkesir’in bir kültür şehri olarak da anılmasını hedeflediklerini ifade etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü