Balıkesir Üniversitesi Öncülüğünde “Disiplinler Arası Gömeç Buluşmaları” Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) öncülüğünde Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “Disiplinler Arası Gömeç Buluşmaları-Doğal ve Kültürel Miras Vizyonu Sempozyumu gerçekleştirildi. Gömeç Belediyesi’nin ev sahipliğinde; Balıkesir Kent Konseyi, Gömeç Kent Konseyi, Adramytteion Araştırmaları, Burhaniye Ticaret Odası, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Gömeç Zeytinciler Derneği, Özem’le Yaşam, Akkızhan Otel, ToNe City Otel, Cunda Uygulama Oteli, Turizm ve Destinasyon Geliştirme Derneği iş birliği ile düzenlenen sempozyumda, Gömeç’in sahip olduğu değerlerle ilgili farkındalık sağlanarak bir yol haritası ortaya çıkartıldı.

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Turizm Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sabriye Çelik Uğuz’un koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda, farklı üniversitelerden akademisyenler tarafından bilimsel çalışmalarla elde edilen Gömeç ve çevresine ait doğal, tarihi, kültürel değerler ve sanatsal öğelere ait sunumlar gerçekleştirildi.

Nuri Bozyel Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyumda, Gömeç Belediye Başkanı M. İrem Himam da yaptığı konuşmada Gömeç’in somut ve soyut kültürel değerlerine sahip çıkılmasının, bunların korunarak estetik bir yaklaşımla geleceğe taşınmasının, ilçe halkının bilinçli farkındalıkla bu değerlere sahip çıkmasının önemine değindi.

Gömeç’in pek çok değere ve büyük bir potansiyele sahip olduğu belirtilen sempozyumda sergiler, sanat atölyeleri, gastronomik ve sportif etkinlikler de yer aldı. Sempozyumla birlikte ilçeye ait bilimsel verilerin bir araya toplanmasıyla ortaya çıkartılan doğa, tarih ve kültür envanteri, Gömeç kent tasarım rehberinin temelini oluşturacak.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü