Balıkesir’in Kültürel Mirası, Uluslararası Sempozyumda Ele Alındı

Balıkesir Üniversitesinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin destekleri ile düzenlenen “Balıkesir’in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu”nun ikincisi yüzyüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Onhann Termal Otelde gerçekleştirilen sempozyumun açılış programına; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ile alanında uzman akademisyenler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan sempozyumun açılış konuşmasını, Sempozyum Düzenleneme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Başyiğit gerçekleştirdi. Prof. Dr. Mehmet Bayyiğit, sempozyumda çevrim içi ve yüzyüze 170 bildirinin sunulacağını söylerken, Balıkesir’e ait kültürel miras bağlamında ortak kültür, dil, tarih, edebiyat, coğrafya, sanat, musiki, mimari, din, eğitim vb. konuları içeren bildirilerin yer aldığı yeni bilimsel çalışmalara da ışık tutmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin de bir konuşma gerçekleştirerek Balıkesir kimliğine vurgu yaptı ve marka şehir kavramına dikkat çekti.

Sempozyum, moderatörlüğünü Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin’in yaptığı; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Duymaz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Koray Karabulut’un konuşmacı olduğu açılış paneli devam etti.

Sonrasında eş zamanlı oturumlarla devam eden sempozyum boyunca gerçekleştirilen sunumlarda, Antik Çağ’dan günümüze kadar; Roma, Bizans, Karesi, Osmanlı Devleti, Cumhuriyet Dönemi ve özellikle de Milli Mücadele’de üstlendiği öncü rol ile her zaman önemli bir şehir olan Balıkesir’in kültürel mirasının korunmasının önemine değinildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü