Balıkesir Üniversitesinde “MakersOn Robot Yarışması” Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ve akademik danışmanlığını Doç. Dr. Sabri Bıçakçı’nın yaptığı Uluslararası Elektrik Elektronik Mühendislik Topluluğu (IEEE) tarafından “MakersOn Robot Yarışması” düzenlendi.

Bu yıl ilki düzenlenen yarışmaya, 7 farklı üniversiteden toplamda 50 yarışmacıdan oluşan 13 takım katıldı. Takımların tasarladıkları çizgi izleyen robotları ile mücadele ettiği yarışmanın ilk etabı Balıkesir Konakpınar Gençlik Merkezi’ndeki kampta gerçekleştirilirken, yarışmanın ikinci etabında, takımlar tasarladıkları robotlarını Balıkesir Üniversitesi Burhan Erdayı Spor Salonunda yarıştırdı.

Yarışma sonunda dereceye giren takımlar kupalarını ve belgelerini, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Uslu ve BALOSB Müdürü Mesut Eray’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende aldı.

Balıkesir Üniversitesi ile birlikte; Altıeylül Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Kent Konseyi, Balıkesir Sanayi Odası, İŞBİR, NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi ve SANELPAN’ın yanı sıra 30’un üzerinde kurumun desteklediği etkinlikte, hakem heyeti de IEEE Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Sabri Bıçakçı, Arş. Gör. Erman Köybaşı, Öğr. Gör. Batın Demircan, Ozan Karakulak ve Şehmus Bereket’ten oluştu.

Etkinlik detayları: ieee.balikesir.edu.tr

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü