Türk Dünyası Ortak Vatandaşları Yetişmeye Devam Ediyor

İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde “Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi” ile “Türk Asrına Adım Adım Projesi” kapsamında çevrim içi etkinlik gerçekleştirildi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da  Azerbaycan Milli Meclis Üyesi Milletvekili Prof. Dr. Fazil Qezenferoğlu Mustafa’nın katımıyla gerçekleşen “TUDVA Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı Dersi”nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Rektör Oğurlu yaptığı konuşmada, Türk dünyası birliği için atılan somut adımlardan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “Türk dünyası asrına yönelik bu proje, romantik sevdamızın ayakları yere basan önemli bir adımıdır. Türk dünyasının önemli mütefekkirlerinden İsmail Gaspıralı’nın ‘dilde, fikirde, işte birlik’ vizyonuyla hareket edilmesi ve bu hareketin temelinde de eğitimin olması gerekir. Çağımızda ulaşım ve iletişim imkanlarının artmasıyla Türk dünyasının her alanında önemli ilerlemeler kaydedilmektedir” dedi.

Azerbaycan Milli Meclis Üyesi Milletvekili Prof. Dr. Fazil Qezenferoğlu Mustafa da Türk dünyasının birlik ve beraberliği adına düzenlenen bu etkinliği gönülden desteklediğini ve katılımcıları yürekten selamladığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk asrının geleceği için meseleleri artık açık ve aydın bir şekilde konuşuyor olmamız çok önemli. Çözümü birlikte aramalıyız. Bugün Azerbaycan’ın milli uyanış günü. Türk dünyasının da ciddi bir dirilişe ihtiyacı var. 21. yüzyılın Türk asrı olabilmesi için her alanda birlik ve beraberliğin sağlanması şarttır. Kendi yolumuzu kendimiz çizmeli, ekonomik açıdan güçlü olmalıyız. Türk dünyası nüfus ve coğrafyasıyla büyük bir potansiyeli ifade etmektedir. Kıymetli maden ve petrol yatakları açısından önemli rezervlere sahibiz. Çağın taleplerine uygun davranarak küreselleşme yolunda önemli mesafeler alabiliriz. Özellikle Türkiye’nin liderliğinde yeniden yapılanan Türk Devletleri Teşkilatı’nın 2040 vizyonuyla ortak hareket kararı alması, geleceğe ortak bir stratejiyle yürümeyi benimsemesi her açıdan bölgesel güç olma yolunda büyük kolaylık ve avantajlar sağlayacaktır.”

Toplantıya, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Neslihan Durak ile akademisyenler ve Türk dünyasından öğrenciler katıldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü