Balıkesir’in İhracat Değerleri Artıyor

Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından hazırlanan Balıkesir Ekonomisindeki Gelişmeler Raporunun Kasım 2023 dönemi verilerine göre Balıkesir’de ihracat değerlerindeki artış sürüyor.

Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından düzenli olarak yayınlanan raporda yer alan verilere göre Eylül 2023’te ihracat değerlerinde bir önceki yıla kıyasla 12 milyon dolar artış kaydedildi. 2023 yılı Eylül ayında Balıkesir’de ihracat değeri 88 milyon dolar olurken, TÜİK’in 2023 Dış Ticaret İstatistiklerine göre, genel olarak il bazında Balıkesir’in ihracattaki sırası 24 oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir, “2023 Eylül ayında Balıkesir’de ihracat 88 milyon dolardır. İhracat, Ağustos ayı ile aynı, bir önceki yılın Eylül ayına göre 12 milyon dolar fazladır. 2023 Eylül ayında ithalat 38 milyon dolar olmuştur. İthalat, Ağustos ayına göre 13 milyon dolar, bir önceki yılın Eylül ayına göre 33 milyon dolar daha azdır” ifadelerini kullandı. Aydemir, Balıkesir Ticaret Odasının Eylül ayında ihracatta ilk 5 sektör sıralamasını ise; Elektrik-Elektronik, Hayvansal Mamuller ve Su Ürünleri, Otomotiv Endüstrisi, Hazır Giyim ve Konfeksiyon ile Makine Aksamları Endüstrisi olarak açıkladığını belirtti.

İlgili rapor: https://drive.google.com/file/d/1LOfny_qsuUqJhq_lkiSbJhM5OU6_qXRm/view

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü