BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Uluslararası Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Eğitimde, bilimde, sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören eğitim odaklı, yenilikçi bir üniversite olan Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN), Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından, TÖMER öğrencilerine yönelik BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve üst yönetimin katılımıyla "Her Dilden Bir Gönülden" temalı TÖMER Buluşmaları-1 etkinliği düzenlendi.

BAÜN Necatibey Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Halil İnalcık Salonunda düzenlenen programa; BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Halil Küçükler, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Şahin, TÖMER personeli ile çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

BAÜN TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ruhi İnan’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da yaptığı konuşmada, TÖMER öğrencileri için yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Üniversite için uluslararasılaşma hedefinin önemine vurgu yapan Rektör Oğurlu, uluslararası öğrenci sayılarının artışına dikkat çekerek farklı kültürlerden öğrencileri Balıkesir’de misafir ediyor olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Rektör Oğurlu ayrıca öğrencilere Türkçe öğrenmeleri ve geliştirmeleri çerçevesinde tavsiyelerde bulundu.

Programa katılan uluslararası öğrencilerin de üniversite ve Balıkesir hakkındaki görüş ve düşüncelerini paylaştığı etkinlik, TÖMER öğrencilerinin ülkelerine ait kültürlerinden kesitler içeren şarkılar ve şiirleri seslendirmelerinin ardından sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü