BAÜN’de, 27 Ülkeden Sanatçının Eserlerinin Yer Aldığı Uluslararası Sergi Açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Baskı Sanatları Bölümü tarafından “Balıkesir Üniversitesi Mail Print (BUMP) Uluslararası Baskıresim Sergisi”nin 3.sünün açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleştirilen sergi açılış töreninde Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Narlı, senato üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve sanatseverler yer aldı.

Serginin açılış töreninde Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selvihan Kılıç Ateş, sergi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ateş, serginin her yıl artan bir ilgiyle gerçekleştirildiğini dile getirirken; “Giderek büyüyen, etki alanını genişleten ve tanınırlığımızı her geçen gün arttıran bir etkinlik olan BUMP, Baskıresimler vasıtası ile bir köprü kurarak sanatsal paylaşım alanı oluşturmaktadır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve konuklar, sergiyi ziyaret ederek, akademisyenlerden eserler hakkında bilgi aldı. Rektör Oğurlu, üniversitenin uluslararası tanınırlığına da katkı sağlayan etkinliğin düzenlenmesinde emekleri bulunan akademisyenleri tebrik ederken, katılımcılara da teşekkür etti.

Ağaç baskı, linol baskı, gravür, litografi, serigrafi, dijital baskı gibi farklı tekniklerle oluşturulan eserlerden oluşan sergide, 27 farklı ülkenden 89’u yabancı olmak üzere 150 sanatçının 200’ü aşkın eseri yer alıyor. Dünyanın farklı bölgelerinden baskıresim üretimi yapan sanatçıları bir araya getiren sergi, 30 Aralık 2023 tarihine kadar fakültenin sergi salonunda sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü