Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılında Bilgi Şöleni: Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Balıkesir Kent Konseyi, Neon Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Türk Ocakları Balıkesir Şubesi iş birliğiyle, “Türkiye’de Yerel Kongrelerden Milli Egemenliğe” teması ile Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. Yılında Bilgi Şöleni etkinliği gerçekleştirildi. 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin açılışına; Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, Genel Sekreter Yemliha Yanar, paydaş kurumlardan temsilciler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış töreninde; Balıkesir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları yaptıkları selamlama konuşmaları ile etkinliğin anlam ve önemine değinirken, etkinliğin verimli sonuçlar getirmesi temennilerinde bulundular.

Etkinliğin açılış programı; BAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kenan Ziya Taş ve Dr. Cezmi Bayram’ın yaptıkları açılış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Cezmi Eraslan’ın oturum başkanı olduğu; Prof. Dr. Ali Satan, Prof. Dr. Zeki Çevik ve Aydın Ayhan’ın panelist oldukları birinci oturumla devam etti.

Etkinlikte; iki gün boyunca gerçekleştirilen 4 farklı panel oturumunda; Milli Mücadele döneminde Kuva-yı Milliye Hareketi ve yerel kongrelerden, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ve milli egemenliğe kadar geçen süreçle ilgili önemli tarihi konu başlıklarının ele alındığı sunumlar gerçekleştirildi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü