BAÜN’de, İnovatif Fikirler Proje Pazarında Yarıştı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğünde “BTTO I. İnovatif Fikirler Proje Pazarı” yarışması gerçekleştirildi. Tasarım, sürdürülebilirlik, sağlık ve mobil uygulama kategorilerinde öğrenci projelerinin yer aldığı yarışmada; girişimci sunumları, proje yazımı, patent ve girişimcilik konularında çalıştay ve poster sunumları gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış programına; TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy da katılarak öğrencileri çalışmaları ve girişimciliklerinden dolayı tebrik etti.

Rektör Oğurlu’dan Öğrencilere Tebrik

Başvuru sürecini başarı ile geçen 31 inovatif fikir projesinin yer aldığı BTTO I. İnovatif Fikirler Proje Pazarı yarışmasında dereceye giren projeler için ödüller, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen programda sahiplerini buldu. Teknoloji Transfer Ofisinde düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun yanı sıra; Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Dilek Türker, Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Feray Köçkar, Genel Sekreter Yemliha Yanar ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dereceye giren takımlara ödüllerinin ve teşekkür belgelerinin takdim edildiği törende Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da bir konuşma gerçekleştirerek, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.

BTTO I. İnovatif Fikirler Proje Pazarı Yarışmasında; Prof. Dr. Ayhan İstanbullu’nun danışmanlığını yürüttüğü Faruk Özel  ve Fatma Feyza Akyol “Drone ile Güneş Paneli Elektrolüminans Testi Kusur Tespiti” projesiyle birinci oldu. Nida Çakmak, “Yapay Zeka Destekli Rüya Tabircisi Mobil Uygulaması” proje çalışmasıyla ikincilik, Nadir Kaplan da “Klinik Uygulamalar için Isırma Kuvveti Ölçüm Cihazı” proje çalışmasıyla üçüncülük ödülüne layık görüldü. Feyza Nur Sav ve Yasemin Keleş projeleri ile dördüncülük ödülü alırken, Prof. Dr. Arzu Tuna’nın danışmanlığını yürüttüğü Büşra Filizer, Gülay Oyur Çelik ve  Ebru Karaaslan da projeleri ile beşinci oldu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü