BAÜN’de “Anayasa Candır” Konferansı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından “Anayasa Candır” başlıklı bir konferans düzenlendi. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Gelibolu Konferans Salonunda düzenlenen konferansa akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun yaptığı konferansa, Akdeniz Üniversitesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun konuşmacı olarak katıldı.

Anayasa hukuku alanında bilgiler veren Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun konuşmasında, anayasal hakların Türk toplumu için önemi ile kişinin anayasal haklarına hakim olmasına önemine değindi. “Anayasa Candır” isimli kitabın yazarı da olan Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun, Anayasa’nın, toplum için sarılabilecek bir “ana” anlamına geldiğine dikkat çekerken, Hukuk Fakültesi öğrencilerine da anayasayı her zaman başucunda tutmaları tavsiyelerinde bulundu.

Konferans, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından Prof. Dr. Ayşe Odman Boztosun’a plaket takdimi ile sona erdi.