Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’dan, TÜBİTAK ARDEB 1001 Desteği Almaya Hak Kazanan Proje Yürütücüsüne Tebrik

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, TÜBİTAK ARDEB 1001 desteği almaya hak kazanan proje yürütücüsü Prof. Dr. Tuncay Dirmenci’yi makamında kabul etti.

Ziyarette; “Ajuga L. (Lamiaceae) Cinsinin Sistematik Revizyonu”projesi hakkında bilgi veren Necatibey Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenlerinden Prof. Dr. Tuncay Dirmenci; Türkiye’de “mayasıl otu” olarak bilinen, Tıbbi ve aromatik bitkileri içeren Lamiaceae familyasının Ajuga cinsi üzerinde gerçekleştirilen bu projenin, Türkiye ve dünyada disiplinler arası işbirliği ile yapılan ilk ve en kapsamlı çalışma olacağını belirtti. Prof. Dr. Tuncay Dirmenci projede, BAÜN akademisyenlerinden Prof. Dr. Turgut Kılıç, Doç. Dr. Taner Özcan, Gebze Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ahmet Ceyhan Gören, Fırat Üniversitesi Doç. Dr. Yaşar Kıran, Doç. Dr. Gülden Doğan, İzmir Demokrasi Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Sema Çarıkçı, İnonü Üniversitesi Prof. Dr. Turan Arabacı, Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Sevcan Çelenk, Kırıkkale Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Ferhat Celep, Necmettin Erbakan Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Esra Martin’in araştırmacı olarak yer alacağının ve projenin 8 üniversitenin işbirliğinde 10 araştırmacı ile gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Ziyarette; Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan başta Prof. Dr. Tuncay Dirmenci olmak üzere projede emeği geçen akademisyenleri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederken, Prof. Dr. Tuncay Dirmenci de ilgileri dolayısıyla Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu'ya teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü