Balıkesir Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma (BAÜNDAK) Ekibi Kuruldu

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde, doğal afetler, diğer arama kurtarma operasyonları ve acil durumlarda müdahalelerde bulunmak üzere akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımı ile Balıkesir Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma ekibi (BAÜNDAK) kuruldu.

“Kentsel Arama ve Kurtarma Akreditasyonu” alanında “Hafif Seviye” olarak akredite edilmesi planlanan ekip, AFAD Online Gönüllülük eğitimlerini tamamladı. 22-26 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek ikinci aşama olan akreditasyon eğitimleri için AFAD eğitmenleri tarafından yüz yüze eğitimler verilmeye başladı. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitimler öncesinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Cem Hamzaoğlu tarafından ekibin kuruluşu ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile birlikte eğitimlere katılarak, kurulan ekibin hayırlı olması dileklerinde bulunurken, Balıkesir AFAD İl Müdürü Bayram Şahin ile Eğitim Şube Müdürü Murat Bayırlı ve eğitimleri veren AFAD personeline de teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü