Balıkesir Üniversitesinden Yeni Bir Uluslararası Anlaşma

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Bosna Hersek ’da yer alan Tuzla Üniversitesi arasında uluslararası iş birliği anlaşması imzalandı. BAÜN Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından gerçekleştirilen anlaşma ile kurumlar arasında öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić, Saraybosna Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme ve Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Tuzla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesna Bratovčić, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Halil Küçükler, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İhsan Kısadere, Tuzla Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Mehmet Nuri Çınarcı, BAÜN Uluslararsı İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurumlararası Anlaşmalar Sorumlusu Öğr. Gör. Ece Kanbur, Erasmus Gelen Öğrenci ve Personel Hareketliliği Sorumlusu Öğr. Gör. Dinçer Kanbur ile Tercüman Asya Mešić katıldı.

Yapılan uluslararası anlaşma, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ile Tuzla Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić tarafından çevrim içi toplantıda imzalandı.

İmza programında değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadžigrahić ve Saraybosna Eğitim Müşaviri Dr. Faruk Berat Akçeşme anlaşmanın kurumlar için hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, uluslararasılaşma çalışmaları sürecinde farklı kurumlarla anlaşmaların devam edeceğini belirtirken yapılan çalışmalarda emeği geçen üniversite personeline de teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü