BAÜN’de Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Çalışmaları Sürüyor

Balıkesir Üniversitesi Enerji Yönetimi Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya koordinatörlük çalışmaları ve kamuda enerji maliyetlerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar hakkında brifing verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğdubay, Genel Sekreter Yemliha Yanar ve Genel Sekreter Yardımcısı Enes Bilgon ile Enerji Yöneticisi Halil Sinoplugil’in de yer aldığı bilgilendirme toplantısında, 04/11/2023 tarih ve 2023/15 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi ile kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla kamu binaları için asgari %30 olan enerji tasarruf hedefine ulaşılmasına dair alınabilecek tedbirler ve Enerji Yönetimi Koordinatörlüğü'nün gelecek çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Rektör Oğurlu da, üniversite yönetimi olarak enerji verimliliği konusunda yapılan çalışmaları yakından takip ederek desteklediklerini belirterek, kamu kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji maliyetlerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri dolayısıyla teşekkür ettiği Enerji Yönetimi Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Yıldız ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü