Tarihi Edremit Tayyaresi, BAÜN ve Yeni Dünya Vakfı İş Birliğinde Aslına Uygun Olarak Yeniden Yapıldı

1914 yılında Edremit halkının bağışlarıyla alınan ve Türk Hava Kuvvetlerine bağışlanan Edremit Tayyaresi, Balıkesir Üniversitesi ile Yeni Dünya Vakfı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında aslına uygun olarak yeniden yapıldı. BAÜN Sivil Havacılık Yüksekokulundan Doç. Dr. Seyhun Durmuş rehberliğinde aslına uygun olarak yeniden yapılan Edremit Tayyaresi, Edremit Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen program ile tanıtıldı.

Düzenlenen programa; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu ile Yeni Dünya Vakfı Edremit Şubesinden temsilciler, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, il ve ilçe protokolünden temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda daha sonra Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi. Programda daha sonra Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu ve Yeni Dünya Vakfı Edremit Şube Temsilcisi Tahsin İzci de yaptıkları konuşmalarla duygu ve düşüncelerini paylaştı. BAÜN Sivil Havacılık Yüksekokulundan Doç. Dr. Seyhun Durmuş da programda yaptığı konuşmada tayyarenin teknik özellikleri ve aslına uygun imalatı süreci hakkında bilgiler paylaştı.

Program Edremit Tayyaresinin yeniden yapımı sürecinde emeği geçenlere ve Teknofest TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları Yarışmasında başarı elde eden öğrencilere plaket ve ödüllerinin takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü