BAÜN Tıp Fakültesi ve BAÜN Hastanesi Akademik Kadrosu Güçleniyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Tıp Fakültesi ve Balıkesir ve çevresine 3. basamak niteliğinde sağlık hizmeti veren BAÜN Hastanesi, akademik kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor.

Tıp eğitiminde ve sağlık hizmetlerinde çekim merkezi kimliği ile faaliyetlerini sürdüren, bölgede önemli ve saygın bir konuma sahip BAÜN Tıp Fakültesi ve BAÜN Hastanesi, 2023 yılı içerisinde farklı anabilim dallarında göreve başlayan 3’ü Profesör, 4’ü Doçent ve 21’i Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere toplamda 28 öğretim üyesinin göreve başlaması ile gücüne güç kattı. Yeni akademik personelin büyük çoğunluğunu farklı kurumlardan üniversiteye katılan öğretim üyeleri oluştururken, daha önce kurumdan ayrılmış olan personelden de kuruma dönüşler gerçekleşti.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, 2023 yılında gerçekleştirilen yeni atamalar ve akademik yükselmelerle birlikte üniversitede akademik kadronun tüm birimlerde güçlendiğinin altını çizdi. Rektör Oğurlu, Tıp Fakültesinin ve Üniversite Hastanesinin şehir ve vatandaşlarımız için önemine dikkat çekerek, ilerleyen dönemde de fiziki kapasitenin artırılmasının yanında ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli insan kaynağının Tıp Fakültesi ve Üniversite Hastanesine katılımı için çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel de fakülteye katılan öğretim üyeleri ile birlikte güçlerine güç kattıklarını ifade ederek, çok sayıda farklı branşda gerçekleşen akademik büyümenin, Tıp Fakültesi ve Üniversite Hastanesi için değerine dikkat çekti.

BAÜN Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar da ek bina çalışmaları ile fiziki kapasitenin de artırılmaya devam ettiği hastanede, yetkin hekim kadrosundaki artış ile birlikte vatandaşların her branşta nitelikli sağlık hizmetlerine sürdürülebilir olarak ulaşabilmesi için çalışmayı sürdürdüklerini ifade etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü