Rektör Oğurlu'dan, BALOSB’da "Türkçenin Gücü, Yayılma Alanı ve Derinliği" Konferansı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde (BALOSB) "Türkçenin Gücü, Yayılma Alanı ve Derinliği” başlıklı bir konferans verdi. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğe BALOSB Bölge Müdür V. Akın Ünal, müdürlük yöneticileri ve personeli katıldı.

Konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkçe'nin yayılma alanları ve derinliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, farklı diller ve dil aileleri ile kıyaslandığında Türkçe’nin zenginliğine dikkat çekti. Rektör Oğurlu, dilin zenginliğinin korunması için doğru kullanımına değinerek, dilin derinliğine dair örnekler verdi.

Soru cevap bölümüyle devam eden konferans, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.