Balıkesir Üniversitesinde “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Mutfak Kültürü” Ele Alındı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Turizm Fakültesi, Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi ve BAÜN Kütüphane Topluluğu iş birliğinde, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Mutfak Kültürü” başlıklı bir panel düzenledi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda düzenlenen ve panel başkanlığını BAÜN Rektör Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Doğdubay’ın yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak katılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarih Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Bölükbaşı, “XVI. Yüzyıl İstanbul’unda Halveti Tekkelerinde Mutfak”, BAÜN Osmanlı Mirası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Sunay, “19. Yüzyılda Osmanlı Sarayında Yeme-İçme Kültürü ve Ziyafetler” ve Beykent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Esat Özata da “Cumhuriyet Sonrası Türk Mutfağı, Uluslararası Bilinirliği ve Uygulamaları” başlıklı sunumları ile konuşmalarını gerçekleştirdi.

Akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, panelistlere plaket takdimi ile sona erdi. 

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü