Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu Yeni Üyelerini Arıyor

  • 2023-09-18

Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu Yeni Üyelerini Arıyor !

Balıkesir Üniversitesi Çocuk Korosu, Koro Şefleri Zülal Karakuş ve Orkun Karakuş öncülüğünde Balıkesir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Şubat 2022 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Yeni kurulan bir oluşum olmasına rağmen Baun Çocuk Korosu kısa sürede başarılı konserler vererek sanatseverlerin büyük beğenisini toplamıştır.

Baün Çocuk Korosu ilk konserini 20 Nisan 2022 tarihinde Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Şehit Aybüke Yalçın Konser Salonu'nda vermiştir. Şehir içinde çeşitli konserlerde yer almasının yanında Çanakkale Çocuk Koroları Şenliği ve Uluslararası Sansev Korolar Festivali'ne " Çocuk Şarkısı Yorumlamada Genel ve Teknik İzlenimde Başarı " ve "Çoksesli Çocuk Şarkıları Yorumlamada Başarı" ödüllerine layık görülmüştür. Baün Çocuk Korosu; Balıkesir İl'indeki çocukların temel müzik eğitimi alarak çoksesli koro kültürü ile beslenmelerini ve koro eğitimi ile kaliteli ve yenilikçi sanat işlerinde aktif olarak yer almalarını sağlamaktır.

Baün Çocuk Korosu; çoksesli müzik alanında özgün ve öncü işlere imza atmaya hazırlanırken, ulusal ve uluslararası çeşitli konser, festival ve etkinliklerde yer alarak koro üyelerinin akademik ve sosyal hayatlarında daha güçlü bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi sitesinde Baün Çocuk Korosu başvuru şartları yer almaktadır.

Bilgi ve Başvuru için tıklayınız.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü