Balıkesir Üniversitesinden 8 Yeni Uluslararası Anlaşma

Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, 7’si Erasmus+ KA131 Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında programla ilişkili olmayan Batı Balkanlar ve Asya ülkeleriyle, 1’i de Kazakistan ile ikili iş birliği anlaşması olmak üzere 8 uluslararası anlaşma yapıldı.

Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurumlararası Anlaşmalar Sorumlusu Öğr. Gör. Ece Kanbur, yeni dönemde öğrenci ve personel hareketliliği faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için araştırma ve uygulama merkezi tarafından Kosova’dan 1, Bosna-Hersek’ten 2, Karadağ’dan 2, Endonezya’dan 2 ve Kazakistan'dan 1 üniversite ile anlaşma yapıldığını belirtti.

Merkez faaliyetleri hakkında bilgi veren Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Şahin, yeni yapılanlarla birlikte 249’a ulaşan anlaşmalarla eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet faaliyetlerinin uluslararası iş birlikleri çerçevesinde yürütülmesi sağlanarak, Balıkesir Üniversitesinin ve Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü ve tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yapılan yeni anlaşmalar ve bölümler şu şekilde;

• Universum College (Kosova): İşletme, Bilgisayar Bilimleri, İngiliz Dili, Fizyoterapi, Hukuk, Siyaset Bilimi, Grafik Tasarımı, Hemşirelik
  • International University Of Sarajevo (Bosna-Hersek): Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İngilizce Öğretmenliği, Türk Dili,Psikoloji
  • Pan-European University “APEIRON” Banja Luka (Bosna-Hersek): İşletme, Bankacılık ve Finans, Hemşirelik ve Fizyoterapi, Spor, Hukuk
  • University of Montenegro (Karadağ): İngiliz Dili/Filoloji