BAÜN Akademisyenleri, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Arasında Yer Aldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) akademisyenleri, Amerika Birleşik Devletlerinde yer alan Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde Amerikalı ve Hollandalı bilim insanları tarafından yayınlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde dünyanın en fazla atıf alan bilim insanları arasında yer aldı.

Önde gelen akademik yayın kuruluşlarından Elsevier B.V. destekleri ile oluşturulan ve bu yıl sıralamaya giren bilim insanı sayısının geçen yıla göre 9 bin 879 artış gösterdiği listede, 210 bin 198 bilim insanı dünyada %2’lik dilim içerisinde sıralandı.

BAÜN Öğretim Üyeleri “Verimlilik Katsayısı Sıralaması”nda Dünyanın En İyileri Arasında

Google Scholar’daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları ele alınarak bilim insanlarının son beş yıldaki verimlilik kat sayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan The AD Scientific Index’in World Scientist and University Rankings sonuçlarına göre; Balıkesir Üniversitesinden 36 öğretim üyesi, son 5 yıldaki verilere göre H-Index puanı 20 ve üstü alarak, World Scientist and University Rankings 2023 listesinde yer aldı.

Listede Balıkesir Üniversitesinden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl’ın yanı sıra;

Necatibey Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Canan Nakiboğlu, Prof. Dr. Mesut Saçkes, Prof. Dr. Erdoğan Tezci, Prof. Dr. Ali Rıza Terzi, Prof. Dr. Tuncay Dirmenci, Prof. Dr. Hülya Gür, Prof. Dr. Hüseyin Küçüközer ve Doç Dr. Gürhan Durak,

Fen-Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Alpaslan Aliağaoğlu, Prof. Dr. Oktay Arslan, Prof. Dr. Feray Köçkar, Prof. Dr. İsa Cürebal, Prof. Dr. Hakan Köçkar, Prof. Dr. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Özkan Demirbaş, Prof. Dr. Öznur Karaağaç, Prof. Dr. Ali Duymaz, Prof. Dr. Necati Özdemir, Prof. Dr. Nahit Gencer ve Doç. Dr. Nihal Taş,

Mühendislik Fakültesinden Prof. Dr. Murat Erhan Balcı, Prof. Dr. Baybars Ali Fil, Doç. Dr. Umut Okkan, Doç. Dr. İbrahim Küçükkoç,

Mimarlık Fakültesinden Prof. Dr. Fatma Nurhayat Değirmenci

Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Sinan Saraçlı ve Prof. Dr. Sultan Eser,

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban ve Doç. Dr. Volkan Özbek,

Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Musa Karaman ve Doç. Dr. Hasan Akşit,

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Prof. Dr. Şakir Sakarya ve Prof. Dr. Hakan Çetintaş ile

Altınoluk Meslek Yüksekokulundan Prof. Dr. Selami Selvi yer aldı.

Dergileri ve üniversiteleri değerlendiren diğer sistemlerden farklı olarak AD Scientific Index, bilimsel performansa ve bilim insanlarının bilimsel üretkenliğinin katma değerine dayanan bir sıralama ve analiz sistemi olarak biliniyor. Google Scholar atıflarına dayalı toplam ve altı yıllık verimlilik katsayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan AD Index’te, 218 ülkeden 21.600 üniversite ve 1.353.436 bilim insanı sıralanıyor.