BAÜN Ortaklığında “İnflamasyona Çok Yönlü Bakış Sempozyumu” Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık ve Bilim Derneği ile Akademik Geriatri Derneğinin katkılarıyla düzenlenen “Romatoloji ve Ortopedi Günleri (ROG) İnflamasyona Çok Yönlü Bakış Sempozyumu” T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı Osmanlı Arşivi Külliyesi-İstanbul’da gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun Onursal Başkanlığı, BAÜN Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilay Şahin ve Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Eşmeli ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Geriatri Anabilim Dalından Prof. Dr. Mehmet Akif Karan’ın eş başkanlığında düzenlenen sempozyumda; genel dahiliye, geriatri, nöroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, romatoloji uzmanları ile birlikte akademisyenler, asistanlar, sivil toplum kuruluşları, ilaç ve medikal firmaları yer aldı.

Hastalara ve hastalıklara tek bir pencereden değil, bütüncül olarak bakılması gerektiğinin vurgulandığı sempozyumda konuşan BAÜN Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilay Şahin, iltihabın pek çok kas-iskelet sistemi sorununa yol açarak insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini, yaşam kalitesini bozarak günlük yapılması gereken işlerin hastalar tarafından yapılamadığı için hayatın çok sıkıntılı hale geldiğini söyledi. Vücutta bazen kendiliğinden oluşan bazen de bir enfeksiyon ardından gelişen iltihabın büyük sıkıntılara sebebiyet verebileceğini belirten Prof. Dr. Şahin, “Bazen iltihapların altından farklı romatolojik veya nörolojik hastalıklar çıkabiliyor. Bu nedenle öncelikle hastanın vücudunda neden iltihap olduğunu tespit etmeliyiz. İşte bu nedenle hastalığa erken dönemde müdahale etmek ve hastayı her yönüyle değerlendirerek tedaviye almak önemli. İltihapların çok çeşitli tedavi şekilleri var. Özellikle romatoloji, nöroloji, geriatri ve fizik tedavi gibi farklı branşların ortak bir değerlendirme ile bu hastalığa yaklaşımı tedavi başarısını arttıracaktır” dedi.

Teorik eğitimim yanında pratik uygulamalarında yapıldığı sempozyum programında; Kas İskelet Sistemi Mezoterapi ve PRP Uygulamaları, Periferik Eklem Ağrılarında Radyofrekans Uygulamaları, Ozon Tedavisinde Prensipler ve Ozon Uygulamaları, Beslenme Kursu, Kas İskelet Hastalıklarında Kök Hücre Uygulamaları, Tanısal ve Girişimsel Ultrasonografi, Proloterapi Tedavisinde Prensipler ve Proloterapi Uygulamaları, EMG, Botilinum Toksin Enjeksiyonları ve Kranioservikal Enjeksiyonlar Kursları, 93 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. Başta inflamasyon ve beslenme olmak üzere pek çok iltihaplı eklem romatizması hastalığının alanında uzman akademisyenler tarafından tartışıldığı sempozyumda gerçekleşen 24 bilimsel oturum ve 1 uydu sempozyumda, 38 oturum başkanının moderatörlüğünde, 62 konuşmacı sunumlarını gerçekleştirirken ayrıca 24 de sözlü bildiri sunuldu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü