BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, “Yenilikçi Fikirler Haftası” (InnoWeek.uz-2023) Kapsamında Özbekistan’da Bir Sunum Gerçekleştirdi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, uluslararası akademik iş birlikleri çalışmaları kapsamında 16-20 Ekim tarihleri arasında, Özbekistan’da yer alan Gülistan Devlet Üniversitesini ziyaret ederek, bir dizi inceleme ve görüşmede bulundu. Prof. Dr. Fatih Satıl, Yenilikçi Fikirler Haftası (InnoWeek.uz-2023) kapsamında da  bir sunum gerçekleştirdi.

Gülistan Devlet Üniversitesini ziyaret eden Prof. Dr. Fatih Satıl, Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. M. Khodzhiyev ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı G. Norimova ile görüştü. Görüşme sırasında bilimsel iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesi ve öğretim üyeleri değişim programları konuları ele alındı. Görüşme sonunda Prof. Dr. Fatih Satıl ve Rektör Prof. M. Khodzhiyev “InnoWeek.uz-2023” Yenilikçi Fikirler Haftası kapsamında Sirdarya Gençlik Teknoparkı’nda gerçekleştirilen etkinliklere katılarak Teknoparktaki proje sergilerini ziyaret etti. Daha sonra Tabii Fenler Fakültesi Dekanı Ergashev Ma’rufjon Maxammatjanovich ile de görüşen Prof. Fatih Satıl, fakülte bünyesindeki yüksek lisans öğrencileri ile bir araya gelirken, Balıkesir Üniversitesinin tanıtımını yaptığı öğrencileri eğitim için Balıkesir’e davet etti. Prof. Dr. Fatih Satıl daha sonra öğrencilere “Biyomimetik” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Fatih Satıl, Gülistan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zıkrıyayev Zakir’le birlikte Özbekistan’ın Taşkent şehrinde ziyaret ettiği “Yenilikçi Fikirler Haftası” (InnoWeek.uz-2023) etkinliklerinde de “Bilimsel inovasyon projeler ve bu çerçevede Özbekistan ile nasıl iş birlikleri geliştirilebilir?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlik sonrasında Gülistan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Zıkrıyayev Zakir ve tercüman Jahongir Husenov ile birlikte Özbekistan Yenilikçi Kalkınma Bakan Yardımcısı Olimjon Toychiyev ile görüşen Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir Üniversitesi ve Özbekistan Üniversiteleri ile hangi alanlarda nasıl iş birlikleri geliştirilebilir konularında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Bakan Yardımcısı Olimjon Toychiyev 2024 yılı içinde öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları çerçevesinde Balıkesir Üniversitesine destek sağlayacakları sözünü verirken, Balıkesir Üniversitesi ile ortak bilimsel etkinler düzenleme konusunda da anlaşma yapıldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü