BAÜN’de “Engelsiz Üniversite Yaşamı Öğrenci Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) Engelli Öğrenci Birimi tarafından Engelsiz Üniversite Yaşamı Öğrenci Çalıştayı düzenlendi. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aslan, Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Durak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarını; Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Demet Gönen Ocaktan, Balıkesir MTA Kuzeybatı Bölge Müdür Vekili Özgür Özgüç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’un yaptığı çalıştay gün boyu süren farklı oturumlarla devam etti.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, üniversite yönetimi olarak fiziki, akademik ve idari alanlar başta olmak üzere “Engelsiz Üniversite” yaşamı hedefiyle yürütülen çalışmaları yakından takip ederek desteklediklerini belirtti. Rektör Yardımcısı Avcıkurt, gerçekleştirilen çalıştayın konu hakkında yürütülen çalışmalara yol göstermesi ve verimli geçmesi temennileriyle sözlerini tamamladı.

Ulaşım, Fiziki Alanlar, Çevre ve Sosyal Olanaklar, İletişim, Engelli Hakları ve İstihdam, Sağlık Olanakları, Eğitim ve Engelsiz Üniversite olmak üzere 8 başlıkta çalışma gruplarının gün boyu konu hakkında çalışma yürüttükleri çalıştay, tespitler ve çözüm önerilerinin sunulduğu kapanış oturumu ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü