Balıkesir Üniversitesinde “Türkçenin Yüzyılı” Paneli

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Türkçenin Yüzyılı” başlıklı bir panel düzenledi.

NEF Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl, Balıkesir MTA Kuzeybatı Bölge Müdür Vekili Özgür Özgüç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun gerçekleştirdiği ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Saadet Maltepe’nin yaptığı panele konuşmacı olarak katılan; Prof. Dr. Birsel Oruç Aslan Türk Dilinin Yüzyılı, Prof. Dr. Ertan Örgen Türk Edebiyatının Yüzyılı ve Doç. Dr. Ersoy Topuzkanamış da Türkçe Eğitiminin Yüzyılı başlıklarında bilgi paylaşımında bulundu.