BAÜN’de, Biyotik Zararlıyı İmha Yaklaşımında Ekolojik Müdahale Konuşuldu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından “Biyotik Zararlıyı İmha Yaklaşımına Alternatif: Ekolojik Müdahale” konferansı düzenlendi.

BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Halil İbrahim Şahin, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Dilek Türker, Kepsut Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şükrü Hakan Atalgın, Genel Sekreter Yemliha Yanar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

BAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Tülin Aşkun’un açılış konuşmasını gerçekleştirdiği etkinlikte, İstanbul Ticaret Üniversitesi Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İdris Oğurlu konuşmacı olarak katıldı.

Konfensta biyotik zararlıları imha sürecinde ekolojik müdahalenin altını çizen Prof. Dr. İdris Oğurlu, doğal denge içerisinde sürdürülebilir tarım adına zararlılarla mücadelede ekosistemdeki işleyişi zora sokmayacak, ekosistemin unsurlarına zarar vermeyecek tarz ve teknikleri kullanımının önemine dikkat çekti.

Etkinlik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Fatih Satıl ile Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tülin Aşkun’un, Prof. Dr. İdris Oğurlu’ya plaket, teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü