Kaz Dağları Bal Ormanı ve Bal Köyü Projesi Yeni Bir Projeyle Büyüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Belediyesi ve S.S. Kazdağları Dereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde gerçekleştirilen, Kaz Dağları Bal Ormanı ve Balköy Projesi, “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanlarının Tasarımı, Araştırılması ve Geliştirilmesi ile Varroosis ve Nosemosis'le Mücadele İçin Yeni Yöntemlerin Araştırılması” projesi ile entegre edilerek Balıkesir ili Arıcılık sektöründe öncü konuma getiriliyor.

Kaz Dağları Bal Ormanı ve Bal Köyü Proje Yürütücüsü ve Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık yetkilileri Prof. Dr. Özkan Demirbaş, Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Dr. Öğr. Üy. Mehmet Özüiçli ile bir araya gelerek, işbirliği çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban konu hakkında yaptığı açıklamada, Kaz Dağları Bal Ormanı ve Bal Köyü Projesinde, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık Ltd. Şti’nce geliştirilen ve KOSGEB tarafından desteklenen “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanlarının Tasarımı, Araştırılması ve Geliştirilmesi ile Varroosis ve Nosemosis'le Mücadele İçin Yeni Yöntemlerin Araştırılması” projesiyle üretilen ve Türk Patent Enstitüsü’nde Patenti alınan “Yeni Nesil Bal Arısı Kovanı”  kullanılarak arıcılık sektörünün farklı ve yenilikçi bir aşamaya geleceğini belirtti.

Ziyarette, MİOBAL Teknoloji Ar-Ge ve Danışmanlık yetkilileri Prof. Dr. Özkan Demirbaş, Doç. Dr. İhsan Kısadere ve Dr. Öğr. Üy. Mehmet Özüiçli de “Milli ve Yerli” olarak üretimi gerçekleştirilen ve Ülkemizin tek Ar-Ge tasarım kovanı ile ilgili bilgi verdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü