Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’ndan Balıkesir Üniversitesine Ziyaret

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Üniversitesini ziyaret ederek bir dizi incelemede bulundu.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, ilk olarak Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl ve Genel Sekreter Yemliha Yanar da hazır bulundu. Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun üniversitedeki güncel çalışmalar hakkında bilgiler paylaştığı ziyaretin ardından Vali İsmail Ustaoğlu; Rektör Oğurlu ve üniversite üst yönetiminin eşliğinde farklı birimlere ziyaretler gerçekleştirerek incelemelerde bulundu.

İlk olarak BAÜN Teknoloji Transfer Ofisi’nde incelemelerde bulunan Vali İsmail Ustaoğlu,  birim faaliyetleri ve süreçler hakkında Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı Prof. Dr. Fatih Satıl ve Koordinatör Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı ile birim yöneticilerinden bilgiler aldı.

Ardından Mühendislik Fakültesi içerisinde yer alan Re-You Projesi Laboratuvarlarını ziyaret eden Vali İsmail Ustaoğlu, yenilenebilir enerji alanındaki proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Aslan, Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Önal, proje ekibi ve akademisyenlerden bilgi aldı.

Vali Ustaoğlu sonrasında Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren ve yılda yaklaşık 3000’e yakın çeşitli türdeki evcil ve yabani hayvanların ayakta muayene ve tedavisinin yapıldığı, bölge hayvancılığının gelişmesinde öncü rol üstlenen Hayvan Hastanesini ziyaret ederek verilen hizmetler hakkında Veteriner Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ziya İlhan ve Başhekim Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı ile akademisyenlerle görüştü.

Güzel Sanatlar Fakültesini de ziyaret ederek incelemeler gerçekleştiren Vali İsmail Ustaoğlu, Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Murat Doğdubay, fakülte yönetimi ve akademisyenlerle görüşürken, fakültede yer alan sergiyi de ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu sonrasında, Botanik Bahçesi projesi çalışmalarını inceleyerek, Rektör Yardımcısı ve Botanik Bahçesi ve Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Satıl’dan proje ve güncel çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından tam kapasite ile hizmet veren Balıkesir Üniversitesi Teknokenti ziyaret eden Vali İsmail Ustaoğlu, Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir ve ekibi ile Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren firmaların temsilcileriyle görüşerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali İsmail Ustaoğlu programı kapsamında son olarak Balıkesir Üniversitesi Hastanesinde; Başhekim Doç. Dr. Bahadır Çağlar ve Hastane üst yönetiminden sağlık alanında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Volkan Yüksel’in de eşlik ettiği programda, içerisinde hibrit ameliyathaneler, çocuk acil servisi ile yoğun bakımın da yer aldığı ek hastane binası inşaatı hakkında bilgiler alan Vali Ustaoğlu hastanede tedavi gören hastaları da ziyaret ederek hasta ve hasta yakınlarına şifa dileklerinde bulundu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü