Balıkesir Üniversitesinden, Marmara Kariyer Fuarı Çıkarması

Balıkesir Üniversitesi, T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve ortakları arasında yer aldığı Marmara Kariyer Fuarına (MARMARAKAF) katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Balıkesir Üniversitesi tüm akademik birimlerden olmak üzere 38 akademisyen ve 1204 öğrencisi ile yer aldı.

Marmara Kariyer Fuarı'nın açılış töreni; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, valiler, milletvekilleri, paydaş üniversitelerin rektörleri, firma temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Marmara Türküleri dinletisinin ardından açılış konuşmaları ve plaket takdimi ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektubun da okunduğu açılış töreni, protokol üyeleri tarafından fuarın açılış kurdelesinin kesilmesi ve stantların gezilmesi ile sona erdi.

Rektör Oğurlu da Fuara Katıldı

“En’lerin Fuarında Sen de Yerini Al, Geleceğin Senin Elinde” temasıyla düzenlenen fuarın açılış törenine, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt ve Prof. Dr. Murat Doğdubay ile birlikte katılırken, tören sonrasında da Balıkesir Üniversitesi standı ile birlikte etkinlikteki diğer stantları ziyaret etti. Rektör Oğurlu, BAÜN standında Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özay Umut Türkan, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Deniz Aslı Dokuzcan ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Tekin ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Sevim Ayhan’dan gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

İki günü kapsayan etkinlikte gençler; mülakat simülasyonları, atölye ve workshoplar ile eğitsel, sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılma fırsatları yakaladı. Alanında uzman kişilerin ve firma temsilcilerinin söyleşilerinin de bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaştığı fuarda, Balıkesir Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin koordinasyonuyla; Milli Güreşci Yasemin Adar, Milli Boksör Ali Eren Demirezen ve Milli Judocu Habibe Afyonlu’un katıldığı “Şampiyon Kariyerler”, Bekki Group/Beksan Nail & Wire Co. Halit Akçal’ın katıldığı “Başarılı Kariyer-Merak İlişkisi: Halit Akçal Söyleşisi” ve Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, Gıda Yüksek Mühendisi Halil Sucu(Özgün Zeytincilik) ve Edremit Zeytincilik Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Öncül Abacıgil’in katıldığı, “Dünyada ve Türkiye’de Zeytincilik ve Geleceği” başlıklı panel ve söyleşi etkinlikleri de gerçekleştirildi. BAÜN öğrencileri de çoğunluğu Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden olmak üzere, Balıkesir Üniversitesi ve Sındırgı Belediyesince sağlanan 24 otobüs ve 2 midibüs ile etkinliğe katılım sağlayarak, güncel gelişmeleri yakından görme ve katılımcı firma ve kurumlar ile staj ve iş görüşmeleri yapma fırsatı buldu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü