BAÜN’de “Ulusal İnsan Hakları Kurumları” Konferansı

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN), Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Küresel İnsan Hakları Yönetişiminin Bağımsız Aktörleri: Ulusal İnsan Hakları Kurumları” başlıklı bir konferans düzenlendi.

BAÜN Hukuk Fakültesi ve Akademik Hukuk Öğrenci Topluluğunca, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Prof. Dr. Fatih Satıl, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konuşmasında, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu hakkında bilgi veren Başkan Prof. Dr. Muharrem Kılıç, TİHEK’e yapılan başvurulardan da örnekler sundu. Başkan Prof. Dr. Muharrem Kılıç, insan hakları ile ilgili tüm düzenlemelerin esasını insan onurunun oluşturduğunun altını çizerek insan haklarının modern gelişimi hakkında bilgi verdi. İnsan hakları yönetişimi çerçevesinde insan hakları kurumlarının tarihini ve çalışmalarını da aktaran Prof. Dr. Muharrem Kılıç, kurumların görev ve yetkileri hakkında da paylaşımda bulundu.

Konferansın sonunda TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’a paylaşımları dolayısıyla teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, öğrenciler için faydalı etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Konferans, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’a plaket takdimi ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü