Balıkesir Üniversitesi ile TİHEK Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay ve Genel Sekreter Yemliha Yanar’ın da yer aldığı protokol imza töreninde;  TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu kurumlar adına iş birliği protokolünü imzaladı.

İmzalanan protokol ile insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi, ayrımcılıkla mücadele edilmesi ile kötü muamelenin önlenmesi doğrultusunda; deneyim, bilgi, belge, materyal ve literatürlerin paylaşılması, insan haklarına ilişkin mevzuatın geliştirilmesi, kurumlar arası temel değerler ve beklentiler doğrultusunda insan hakları ile ilgili farkındalık artırıcı projeleri iş birliği halinde ortaklaşa hayata geçirici etkinlikler yapılması ve nihayetinde insan haklarına saygıda özen ve duyarlılığı gelişmiş toplumsal yapının oluşumuna katkıda bulunulması amaçlandı. Protokol ile akademik iş birliklerinin yanı sıra; öğrencilere yönelik TİHEK bünyesinde staj olanakları sağlanması ile İnsan Hakları Sertifika Programları düzenlenmesi de planlandı.

Protokol imza töreninde görüş ve düşüncelerini paylaşan TİHEK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, imzalanan protokolün kurumlar adına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü