BAÜN’de Akademik Atama ve Yükselme Töreni Gerçekleştirildi

Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Atama ve Yükselme Töreni düzenlendi. BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Fethi Sekin Konferans Salonunda düzenlenen törene; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Kurtaslan, BAÜN Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Murat Doğdubay, Prof. Dr. Fatih Satıl, senato üyeleri, 2023 ve 2024 yıllarında ataması ve yükselmesi gerçekleşen öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti. Dinleti sonrasında BAÜN Rektörü PRof. Dr. Yücel Oğurlu tarafından Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ile topluluk üyelerine çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Akademik Atama ve Yükselme Töreni açılışında konuşan Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversite olarak akademik gelişimin ve ilerlemenin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti. Üniversitede huzurlu ve başarılı bir çalışma ortamının önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversite yönetimi olarak temel yaklaşımlarının liyakat ve ehliyet olduğunu söyledi. Atama ve yükselme töreninin uzun yıllar sonra yeniden gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ataması ve yükselmesi gerçekleşen akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu, üniversitenin sürdürülebilir gelişimi için, faaliyet gösterilen tüm alanlarda katılımcı yönetim anlayışıyla çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Tören; Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun, 2023 yılı başından 2024 yılı Şubat ayına kadar ataması ve yükselmesi gerçekleşen öğretim üyelerine plaket takdimi ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun plaketini de tören sonunda yapılan bir sürprizle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt’ın verdiği programda; 53’ü profesör, 71’i Doçent, 85’i de Doktor Öğretim Üyesi olmak üzere 209 öğretim üyesine plaket verildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü