Rektör Oğurlu'dan, İl Jandarma Komutanlığında "Türkçenin Gücü, Yayılma Alanı ve Derinliği" Konferansı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığında "Türkçenin Gücü, Yayılma Alanı ve Derinliği” başlıklı bir konferans verdi. İl Jandarma Komutanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen etkinliğe İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan ve askeri personel katıldı.

Farklı diller ve dil aileleri ile kıyaslandığında Türkçe’nin zenginliğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu konferansta gerçekleştirdiği konuşmasında, Türkçe'nin yayılma alanları ve derinliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konferans, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan’ın Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya plaket takdimi ile sona erdi.