BAÜN Teknokent Uydu Kuluçka Merkezi, Bakan Mehmet Fatih Kacır’ın Katılımıyla Açıldı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Uydu Kuluçka Merkezinin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve BAÜN Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, önceki dönem Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir, BAÜN Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir, bakanlık ve il protokol üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Programda; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve BAÜN Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Oğurlu açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açılış programında yaptığı konuşmada; “Bugün oyun geliştirmeden yapay zekaya finansal teknolojiden kimya ve tarım teknolojilerine kadar geniş yelpazede girişimleri bünyesinde barındıran Balıkesir Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Uydu Kuluçka Merkezimizle Balıkesirimizin girişimcilik ekosistemine yeni bir merkez kazandırıyoruz. Şehrimizin katma değer ve teknoloji odaklı kalkınmasına yeni bir ivme katıyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu kuluçka merkezi, şehrimizin inovasyon kapasitesinin gelişmesine imkan tanıyarak şehrimizden ulusal ve uluslararası ölçekte başarılı girişimlerin çıkmasına imkan tanıyacak” dedi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü ve BAÜN Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yücel Oğurlu da yaptıkları konuşmalar ile açılışı yapılan merkezin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Açılış töreni, kurdele kesimi ile sona erdi.

Bakan Mehmet Fatih Kacır programda ayrıca Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Topluluklarındaki öğrencilerle de bir araya gelerek, gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü