Balıkesir’in İhracat Değerleri Artmaya Devam Ediyor

Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından hazırlanan Balıkesir Ekonomisindeki Gelişmeler Raporunun Şubat 2024 dönemi verilerinde 2023 Yılında Balıkesir Ekonomisindeki Gelişmeler değerlendirildi.

Doç. Dr. Burhan Aydemir tarafından düzenli olarak yayınlanan raporda yer alan verilere göre 2023 yılında ihracat değerlerinde bir önceki yıla kıyasla 155 milyon dolar artış kaydedildi. TÜİK’in 2023 Dış Ticaret İstatistiklerine göre, genel olarak il bazında Balıkesir’in ihracattaki sırası da 20 oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balıkesir Üniversitesi emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Burhan Aydemir, “Genel Ticaret Sistemine” göre Ülke genelinde ihracat 2023 yılı Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,6 artarak 255 milyar 777 milyon dolar, ithalat %0,5 azalarak 361 milyar 774 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.” ifadelerini kullandı.

Aydemir, Balıkesir Ticaret Odasının Kasım ayında ihracatta ilk 5 sektör sıralamasını ise; Elektrik-Elektronik, Hayvansal Mamuller ve Su Ürünleri, Otomotiv Endüstrisi, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Makine Aksamları olarak açıkladığını belirtti.

İlgili rapor:

https://drive.google.com/file/d/1mW3CEGdGiaP4YH24GGOlF2fFu8XFuTKf/view

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü