2022-2023 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvurusu
  • 2022-10-26

Başvuru şartları ve süreci için tıklayınız.

Başvuru takvimi için tıklayınız.

Başvurular Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Portalı https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr üzerinden 27 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında alınacaktır. Erasmus+ 2021 ve 2022 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvurusu yapacak olan öğrencilerin yukarıdaki web adresi üzerinden E-Devlet girişi ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru aşamasında akademik not ortalamasının tespitinde E-Devlet’ten çekilen not ortalaması kullanılır. Öğrencinin akademik not ortalaması başvuru sürecinde otomatik olarak gelmektedir. Lisans öğrencileri için akademik not ortalamasının asgari 2.20 ve lisansüstü öğrenciler için asgari not ortalamasının 2.50 olması gerekir. Bu kriterlere uymayan başvurular geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

Erasmus+ bahar dönemi için yabancı dil sınavı yapılmayacak olup, yabancı dil yeterliliği için aşağıdaki yeterlilikler kullanılacaktır. Bunların dışında başka bir dil yeterlilik belgesi kabul edilmeyecektir. Dil puanının sisteme nasıl girileceği aşağıda ayrıca belirtilmektedir. Başvuruda kullanılabilecek dil yeterlilikleri şunlardır:

--Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 6 Kasım 2021 Tarihinde yapılmış olan Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı.

Sınav puanınızı aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz:

Aşağıda yer alan dil yeterliliğine ilişkin puanın kullanılması halinde, dil yeterlilik belgesinin başvuru süreci içerisinde Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezine elden teslim edilmesi gerekmektedir:

--OSYM YDS ve e-YDS sınavları (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--YÖKDİL (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--TOEFL IBT (Son 2 yıl içerisinde alınmış)

--CPE (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--CAE (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--PTE (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--TEST DAF (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--TELC (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--Goethe-Zertifikat (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

--DSD II (Son 5 yıl içerisinde alınmış)

Yabancı dil yeterliliğine ilişkin asgari puanlar aşağıdaki gibidir:

--İngilizce için (BAUN 6 Kasım 2021 tarihli Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı, YDS/e-YDS//YÖKDİL):

Lisans: 50; Lisansüstü: 55

TOEFL IBT: Lisans: 60; Lisansüstü: 66

CPE: 80 (lisans ve lisansüstü)

CAE: 60 (lisans ve lisansüstü)

PTE: lisans: 45; lisansüstü: 55

--Almanca için:

- TELC: Lisans (B2- Befriedigend) ve Lisansüstü (B2-Gut)

--Goethe-Zertifikat: Lisans (B2- Befriedigend) ve Lisansüstü (B2-Gut

- DSD II (B2): lisans ve lisansüstü.

--TEST DAF: TDN-3

--DSD II: B2 lisans ve lisansüstü.

Dil puanın sisteme girilmesi:

-YDS ve e-YDS ile başvuracak olan öğrencilerin başarı puanları başvuru aşamasında otomatik olarak gelmektedir.

-Üniversitemiz 6 Kasım 2021 Tarihinde Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı puanı ile başvuracak olan öğrenciler aldıkları notları ilgili alana manuel olarak girmelidirler. Bu dil puanını kullanan öğrencilerin Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezine herhangi bir dil belgesi vermesi gerekmemektedir.

-Otomatik gelmeyen diğer dil puanlarının da manuel olarak girilmesi gerekmektedir.

-Üniversitemiz 6 Kasım 2021 Tarihinde Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yabancı Dil Sınavı puanı dışında başka bir dil puanı ile başvuru yapan öğrencilerin ilgili dil belgesini başvuru süresi sona erene kadar Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezine teslim etmeleri gerekmektedir. Teslim edilmemesi durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

----Herhangi bir yabancı dil belgesinin sisteme zorunlu olarak yüklenmesi söz konusu olduğunda;

-6 Kasım 2021 Tarihli Üniversitemiz Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği yabancı dil sınav puanını kullanacak olanlar kendi sınav sonucunun bulunduğu sayfanın ekran görüntüsünü PDF olarak sisteme yüklemelidirler.

-Bunun dışındaki diğer dil belgeleri PDF olarak sisteme yüklenmeli ve başvuru süresi içerisinde Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezine teslim edilmelidir.

-Lisans ve lisansüstü için yabancı dil notuna ilişkin asgari puanların altında bir dil puanı ile başvuru yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

Uluslararasi iliskiler Arastirma ve Uygulama Merkezi Rektörlük Binasi, 5. Kat, Çagis kampüsü, 10145, Balikesir

+90 266 612 1452 +90 266 612 1400 / 101620 - 101621 - 101622
erasmus@balikesir.edu.tr