Depremden Etkilenen Öğrencilerin Öğrenim Ücreti İadesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi
  • 2023-12-01

17 Kasım 2023 tarihli ve 32372 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkındaki  7788 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararına istinaden;

1- 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında, Ailesi veya kendisi Olağanüstü Hal ilan illerde ikamet eden ve üniversitemizde eğitimine devam eden önlisans ve lisans ikinci öğretim öğrencilerimizin (yurtdışından kabul edilen öğrenciler hariç) öğrenim ücreti Devlet tarafından karşılanacaktır. Bu kapsamda öğrenim ücreti ödeyen ikinci öğretim öğrencilerimizin aşağıda belirtilen Harç İade Formunu doldurarak kayıtlı oldukları akademik birime başvurmaları halinde ödemiş oldukları ücretler iade edilecektir.

Harç İade Formu için tıklayınız.

2- 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde; ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden önlisans ve lisans öğrencilerimizin durumlarını belgelendirmeleri şartıyla kayıtlı oldukları akademik birime başvurmaları halinde öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.